Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın merdiveni, her çyeksan yapı içerisinde kâin insanoğluın ve başka aktifların yangın yahut rastgele bir acil kondisyon esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin konstrüksiyonlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme mevla, dokumalması zaruri, gestaltların vazgeçilemez unsurları beyninde mekân almaktadır.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik bar ve duman sızdırmaz özellikleri geçmek zorundadır.

Model Odası Yangın Bapları : Düzen odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının cepheı nöbet otomasyon sistemlerine muvafık aksesuarlarla donatılmıştır. Yol odası yangın kapısı camlı olabilir.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde evetğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Ivedili çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı hayati öneme malik bir yapı elemanıdır.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmelerini esenlar.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına göre mukannen yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış kapılarının) sınırlı durumlara bakarak TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Açılıp - kapanma işlemlevinin problemsiz adına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında mukannen periyotlarla bu kondisyon yoklama edilmelidir. 

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya herhangi bir ivedi gestalt simultane insanoğluın binayı güvenle terk etmesini katkısızlar. Ayrıca çatı içinde oluşan yaman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine gerelti evet.

Yangına dayanıklı kapı ahşap fiyatları mafevkda belirttiğimiz peklik derecelerine ilişkilı olarak değmaslahatmektedir. Kapıların yangın dayanımı arttıkça fiyatları da bu rabıtalamda değkârmektedir.

Göksu Yangın çıkış kapısı istanbul Kapı olarak üretimini yaptığımız Yangın Kapılarını en kaliteli malzemeleri kullanarak talep edilen konstrüksiyonda imal edip, montaj ve tamir vetirelerinde vacip mekanizmaların tedarik edilmesi sürecinde de ağırlık hileıyoruz.

Paslanmaz çelik, normal çelikten daha mürtefi mukavemet ve korozyona peklik sağlamlar ve bu nedenle yangın bapsı konstrüksiyonında yeğleme edilen bir malzemedir.

Report this wiki page